Wie is de meest beloftevolle onderzoeker van 2018?

19 april 2018 door Eos-redactie

Vandaag werden de vijf laureaten van de Eos Pipet 2018 bekendgemaakt. Met die prijs bekronen Eos Wetenschap en de Jonge Academie de meest beloftevolle jonge onderzoeker van het afgelopen jaar.

Dit zijn de laureaten van de Eos Pipet i.s.m. Jonge Academie 2018:

- Chemica Marleen Ramakers (UAntwerpen) zet met een nieuw type reactor CO2 om in brandstof.

- Natuurkundige Lien Smeesters (VUB) speurt naar schadelijke stoffen in voedingsmiddelen.

- Roboticus Seppe Terryn (FWO-VUB) bouwt robots met zelfhelende materialen.

- Archeologe Barbora Wouters (FWO-VUB) reconstrueert het vroegmiddeleeuwse stadsleven.

- Kankeronderzoekster Damya Laoui (VIB-VUB) zet tumorcellen in als lichaamseigen vaccin.

Wie wordt de winnaar?

Op het Wetenschapsfestival Sound of Science (zondag 27 mei, Edegem) wordt de winnaar bekendgemaakt. Tot die tijd kan iedereen online stemmen voor de publieksprijs, via www.eoswetenschap.eu/eospipet2018.

Over de Eos Pipet

Met de Eos Pipet willen de Eos-redactie en de Jonge Academie wetenschap en technologie op een positieve manier onder de aandacht brengen. Vlaanderen telt heel wat uitmuntende jonge wetenschappers, die amper de media halen. De Eos Pipet i.s.m. Jonge Academie wil daar verandering in brengen en moedigt alle jonge wetenschappers aan om met hun onderzoek naar buiten te treden. De winnaar wordt gekozen door een vakjury van wetenschapsjournalisten en leden van de Jonge Academie onder leiding van professor Christine Van Broeckhoven. De winnaar ontvangt een werk van Frederik De Wilde, kunstenaar en lid van de Jonge Academie.