
"Belgische" tand onthult borstvoedingsgewoonten neanderthalers
Een tandfossiel van een neanderthalerkind, gevonden in België, bevat aanwijzigen over het borstvoeden en spenen bij deze uitgestorven mensensoort.
Een tandfossiel van een neanderthalerkind, gevonden in België, bevat aanwijzigen over het borstvoeden en spenen bij deze uitgestorven mensensoort.
Een op maat gemaakte spalk uit biomateriaal verlost een peuter van een levensbedreigende aandoening.
Een commissie gaat nu onderzoeken of de wetenschapper de intentie had om te misleiden.
Wetenschappers brengen diversiteit aan schimmels op ons lichaam in kaart.
Nederlandse onderzoekers hebben in muizen en wormen genen geïdentificeerd die bepalend zijn of een organisme een hoge ouderdom bereikt.
De snelheid waarmee soorten verdwijnen is de voorbije twintig jaar afgenomen.
Tandpasta zorgt voor een frisse mond, sinaasappelsap smaakt heerlijk, maar genieten van het ene na het andere zit er niet in. Hoe komt dat?
Afgelopen weekend streden deelnemers aan de Shell Eco-marathon Europa op een stratencircuit in Rotterdam om de titel van meest zuinige wagen.
Slechtziendheid bij ouderen wordt vaak veroorzaakt door een erfelijk defect in het afweersysteem.
Aan de hand van de analyse van 120 jaar oud DNA achterhaalden wetenschappers welke schimmel verantwoordelijk was de grote hongersnood die Ierland twee eeuwen geleden trof.
Sinds zijn landing op Mars, in januari 2004, heeft het een afstand van 35,76 kilometer afgelegd.
Sinds acht jaar letten NASA-astronomen op tekenen van meteorietinslagen op de maan. Dat heeft honderden detecties per jaar opgeleverd. De lichtflitsjes zijn doorgaans niet waarneembaar met het blote oog, maar er zijn uitzonderingen...
Amerikaanse wetenschappers hebben met de Dolly-techniek menselijke embryo’s gekloond en embryonale stamcellen geoogst.
De Belgische satelliet Proba-V stuurt zijn eerste beelden naar de aarde.
Der Spiegel bracht deze week aan het licht dat ruim vijftigduizend inwoners van de voormalige DDR zonder dat ze het wisten proefkonijnen van westerse farmaceutische bedrijven waren. Dit Duitse geval is lang niet het enige in de geschiedenis van het klinisch onderzoek.
Mineralen kunnen zichzelf opbouwen tot complexe architecturale hoogstandjes. Veranderingen in de omgeving spelen daarbij een belangrijke rol.
Gletsjers dragen bijna even veel bij tot zeespiegelstijging als de Groenlandse en Antarctische ijskap.
Invasieve exoot heeft zijn succes mede te danken aan een parasiet.