
Marsvoertuig Curiosity neemt eerste bodemmonster
Marsvoertuig Curiosity heeft zijn eerste bodemmonster te pakken. Het schepje gezeefd zand wordt nu geanalyseerd door het CheMin-instrument.
Marsvoertuig Curiosity heeft zijn eerste bodemmonster te pakken. Het schepje gezeefd zand wordt nu geanalyseerd door het CheMin-instrument.
Nieuwe C14-metingen in bodemsediment van een Japans meer moeten de datering van oude objecten preciezer maken.
Bepaalde aggressieve hersentumoren ontstaan nadat volwassen hersencellen hergeprogrammeerd zijn tot een stamcel-achtig stadium.
Kim Verhaeghe is met zijn Eos-artikel over bacteriën een van de 26 genomineerden voor de EU Health Prize for Journalists. Zijn stuk werd gekozen uit 557 artikelen uit 27 landen.
Wanneer een hagedis zijn staart verliest, dan is diegene die er opnieuw aangroeit niet identiek aan de originele.
Veroorzaakt onze westerse smetvrees de huidige allergie-epidemie? Dat was de centrale vraag op de vijfde 'Grijze Cellen'-avond van Eos.
Europese astronomen hebben een planeet van ongeveer één aardmassa opgespoord die rond een ster van het nabije Alfa Centauri-stelsel draai.
Klinische studies die nieuwe geneesmiddelen vergelijken met bestaande behandelingen, draaien slechts in iets meer dan de helft van de gevallen in het voordeel van het nieuwe geneesmiddel uit.
Britse wetenschappers concluderen na analyse van 24 studies bij dat er geen bewijs is dat het sap een preventieve werking heeft.
Gg-muis is 500 keer gevoeliger voor geur van TNT dan een gewone muis.
Genetisch onderzoek biedt hoop voor orang-oetan.
Planetoïde 2008SE85 is weer terecht. De ongeveer vijfhonderd meter grote ruimterots werd in september 2008 ontdekt en een maand later voor het laatst gezien. De zoekgeraakte planetoïde is nu opgespoord door een Duits amateurastronoom.
De recordsprong van Felix Baumgartner vanaf een hoogte van bijna 39 kilometer.
Belgische wetenschappers hebben het orgaan toegevoegd aan het rijtje weefsels dat uit embryonale stamcellen gekweekt kan worden.
Onderzoek door wetenschappers van de Yale-universiteit wijst erop dat de exoplaneet 55 Cancri e voor een belangrijk deel uit diamant kan bestaan.
Bacteriën zijn sociale beestjes: bij het bekampen van indringers, het vergaren van voedsel en het bouwen van beschuttende structuren wordt vaak intensief samengewerkt.
Astronomen hebben een opvallende spiraalstructuur ontdekt in het materiaal rond de oude ster R Sculptoris.
Dat verklaart waarom een kankerbehandeling die aanvankelijk doeltreffend lijkt, uiteindelijk toch kan mislukken.