Kijken naar het onzichtbare
Een nieuwe videotechniek kan subtiele veranderingen – zoals het sporadisch verkleuren van onze huid – zichtbaar maken.
Een nieuwe videotechniek kan subtiele veranderingen – zoals het sporadisch verkleuren van onze huid – zichtbaar maken.
Wetenschappers brengen genoom van de duif in kaart.
Heuvelkammen in oude, geërodeerde gebieden op Mars zijn ontstaan door de inwerking van ondergronds water in een ver verleden.
Ook op vijftien kilometer hoogte leven bacteriën.
Wetenschapspopularisator Lieven Scheire brengt in zijn maandelijkse column in Eos een ode aan zijn grote voorbeelden die de mensen in de straat met wetenschap wisten te begeesteren.
Op de grond broedende Japanse kwartels ‘weten’ hoe hun eieren eruit zullen zien, en kiezen op basis daarvan een nestplaats waartegen ze het minst afsteken.
Nu duidelijk is waarom teerzalven zo’n gunstig effect hebben op de huid, kunnen de nadelen ervan worden weggewerkt.
De planeet Venus vertoont af en toe een soort 'gasstaart', vergelijkbaar met de staart van een komeet.
Een Rembrandt-schilderij werd door het Getty Museum nagemaakt om zo de beste techniek te vinden die het onderliggende portret kan blootgeven.
Maar liefst 1 miljard euro gaat er naar wetenschappelijke onderzoeken over een supercomputer die de werking van de hersenen nabootst en een project over grafeen.
De warmte die gecreëerd wordt in steden beïnvloedt de temperatuur van gebieden die er duizenden kilometer van verwijderd liggen.
Ouderen die slecht slapen kunnen moeilijker herinneringen opslaan.
Het is het eerste onderzoekscomplex van Nederland op Antarctica.
Europese wetenschappers ontwikkelden een bijna foutloze manier om informatie op te slaan in DNA.
Er leven maximaal 8 miljoen soorten op onze planeet waarvan de meerderheid nog niet werd benoemd, stellen onderzoekers uit Nieuw-Zeeland. De kans is groot dat ze ontdekt worden voor ze uitsterven.
Govert Schilling legt uit waarom het fonkelen van de ster Sirius en de kleur van de ondergaande zon alles te maken hebben met de rode mistlampen van auto's.
In bijna de helft van de Vlaamse sportteams wordt de kapitein niet gezien als de leider van de ploeg. Mede daardoor laten de sportieve prestaties vaak te wensen over.
De onderzoekers hadden een vogelgriepvirus gemaakt dat eenvoudig en snel kan overspringen van zoogdier op zoogdier, dus ook van mens naar mens.