Natuur & Milieu

Natuur om de hoek

De ARGUS-fotowedstrijd van Natuurpunt bekroont elk jaar de mooiste natuurfoto’s van bij ons. Een jury koos drie winnaars uit meer dan 4.000 inzendingen. Als lezer van Eos kon jij de publieksfavoriet kiezen

Eos Publieksprijs

Insectensafari

Als een kabouter op ontdekkingstocht. Zo voelde Kristien Van Acker zich toen ze met haar neus tussen de planten op zoek ging naar insecten. Ze maakte deze foto met een macrolens in de buurt van Viroinval in de provincie Namen. Kristien won met deze foto de Eos Publieksfavoriet. Ze schenkt haar prijzengeld aan een diabetesproject in India.

Kristien Van Acker

Winnaar categorie Water

Kopje onder

Zwanen brengen een groot deel van hun leven onder water door. Fotograaf Jacob Kaptein dook mee onder in de Amsterdamse Waterleidingsduinen. Het kostte hem enkele dagen van voorzichtig proberen om zo dichtbij te komen.

Jacob Kaptein

Winnaar categorie Mens en natuur

Tweede keer, goede keer

Elk jaar verdwijnen honderden vroege kievitsnesten onder de ploeg van de boer. Deze vogel koos een maisveld voor zijn tweede poging. Een goede beslissing. Toen de mais werd geoogst, waren de kuikens al gaan vliegen. Edwig Vanhassel maakte de foto.

Edwig Vanhassel

Winnaar categorie Macro

De nachtburgemeester

’s nachts heersen slakken over onze tuinen. Na zonsondergang kruipen ze uit de kieren en gaten waarin ze zich overdag schuilhielden. Fotograaf David Brand wachtte hen op voor dit beeld.

David Brand