Themanummer

Digitaal themanummer: Autisme

Wil je meer weten over autisme? We bundelden onze beste artikels over autisme in een digitaal themanummer.

In dit digitale themanummer bundelden we de beste artikels die de afgelopen jaren in Eos en Psyche&Brein zijn verschenen. Je leest over de oorzaken van autisme, behandelingen en nieuwe inzichten. Onder meer de volgende thema's komen aan bod:

  • Mensen met autisme worden vaak over één kam geschoren. Ten onrechte, want het autistisch spectrum heeft vele gezichten. Bovendien kan de stoornis zich bij dezelfde persoon in de loop van het leven anders manifesteren.
  • Het mysterie rond autisme raakt langzaamaan opgehelderd. Het blijkt in de eerste plaats te gaan om een complexe genetische aandoening, die haar geheimen nu geleidelijk prijsgeeft.
  • Een autismespectrumstoornis kan je vaak al voor de tweede verjaardag van je kind vaststellen. Er bestaan behandelingen voor peuters met autisme, maar veelal ontbreekt een stevige wetenschappelijke basis. De hulp van de ouders is een must.
  • Kijken naar foto’s van gezichten kan ervoor zorgen dat je beter wordt in gezichtsherkenning. Dat kan onder meer mensen met autisme ten goede komen.
  • Bij veel meisjes uit autisme zich anders dan bij jongens, waardoor het vaak onopgemerkt blijft en niet of verkeerd behandeld wordt.

Koop het themanummer via onze online tijdschriftenwinkel. Na de aankoop kun je de special meteen lezen!