Senne Starckx
Meest behandelde onderwerpen:
Cruciale schakel in kettingreactie allergie ontdekt
De TLR4-receptor, aanwezig op epitheel- en immuuncellen, blijkt onmisbaar in de kettingreactie die tot een allergische reactie leidt.
Cruciale schakel in kettingreactie allergie ontdekt
Wetenschappers hebben iets gevonden wat de ontwikkeling van medicijnen tegen astma en allergie naar een hoger niveau kan tillen.
Van techno ga je sneller lopen, jazz remt af
Niet alleen het ritme van de muziek waarnaar je tijdens het joggen luistert, heeft invloed op je looppas. Gentse onderzoekers menen dat ook het genre een rol speelt.
Mama, papa en ???
In het Verenigd Koninkrijk kunnen vanaf 2015 kinderen geboren worden met niet twee, maar drie genetische ouders. De fertilisatietechniek is bedoeld voor vrouwen met een zeldzame genetische aandoening. Maar ze is controversieel.
Mikhail Katsnelson: ‘Een mooie theorie is niks waard zonder test in het lab’
Mikhail Katsnelson, Russisch fysicus aan de Universiteit van Nijmegen, kon in 2010 evengoed de derde Nobelprijslaureaat zijn, naast André Geim en Konstantin Novoselov. Dit jaar wint hij voor zijn baanbrekende werk naar grafeen wel de officieuze Nederlandse Nobelprijs: de Spinozapremie ter waarde van 2,5 miljoen euro.
'Bommenkerkhof onder Noordzee opruimen kan wel'
De munitiestortplaats voor de kust van Knokke opruimen is volgens minister van de Noordzee Johan Vande Lanotte geen optie: 'te riskant en te duur'. Een drogreden, zegt Bart Van der Speeten, ceo van het Gentse ontmijningsbedrijf Adede, in Eos.
CERN zet allereerste webpagina opnieuw online
Het Europese laboratorium voor deeltjesfysica CERN draait de klok precies twintig jaar terug en zet de allereerste webpagina, in al zijn eenvoud, weer online. Maar er ontbreken nog stukken.
Belastingbetaler draait op voor berging kernafval
De definitieve berging van het Belgische kernafval zal enkele miljarden euro’s kosten. De garantie dat de energieproducenten de helft daarvan zullen ophoesten, is niet waterdicht, brengt Eos aan het licht.
Grafeen zkt toepassingen
Vliegtuigen worden sterker, lichter en zuiniger, dankzij grafeen. Europa investeert een miljard euro in onderzoek dat het materiaal vanuit het laboratorium vertaalt in veelbelovende toepassingen.