
Marsbodem bestaat uit verweerde basalt
Analyse van het eerste bodemmonster dat door het Marsvoertuig Curiosity is opgeschept, laat zien dat de mineralen op Mars overeenkomsten vertonen met die op een vulkanisch eiland als Hawaï.
Analyse van het eerste bodemmonster dat door het Marsvoertuig Curiosity is opgeschept, laat zien dat de mineralen op Mars overeenkomsten vertonen met die op een vulkanisch eiland als Hawaï.
Rookverbod haalt het aantal hospitalisaties aanzienlijk omlaag, blijkt uit een overzichtsstudie.
Cellen in wormen- en mensenbrein communiceren via dezelfde moleculen.
Een nieuwe MRI-techniek toont complexe spierstructuren én spierbeschadigingen gedetailleerd en in 3D.
Een vettig ontbijt laat je slagaders bijna onmiddellijk dichtslibben. Toch voor een korte tijd.
In sommige gevallen heeft obesitas voordelen.
In de zeebodem leven draadvormige bacteriën die zich gedragen als een netwerk van elektrische kabels.
Een internationaal team van astronomen heeft een kolossale foto gemaakt van het centrale deel van de Melkweg.
Binnenkort trekken duizenden jagers opnieuw het veld in. Sommigen zien de plezierjacht liever verdwijnen. Maar volgens de jagers bestaat die al niet meer en doet de moderne jager aan noodzakelijk wild- en natuurbeheer. Toch is het nut van de jacht in veel gevallen twijfelachtig.
Marsvoertuig Curiosity heeft zijn eerste bodemmonster te pakken. Het schepje gezeefd zand wordt nu geanalyseerd door het CheMin-instrument.
Nieuwe C14-metingen in bodemsediment van een Japans meer moeten de datering van oude objecten preciezer maken.
Bepaalde aggressieve hersentumoren ontstaan nadat volwassen hersencellen hergeprogrammeerd zijn tot een stamcel-achtig stadium.
Kim Verhaeghe is met zijn Eos-artikel over bacteriën een van de 26 genomineerden voor de EU Health Prize for Journalists. Zijn stuk werd gekozen uit 557 artikelen uit 27 landen.
Wanneer een hagedis zijn staart verliest, dan is diegene die er opnieuw aangroeit niet identiek aan de originele.
Veroorzaakt onze westerse smetvrees de huidige allergie-epidemie? Dat was de centrale vraag op de vijfde 'Grijze Cellen'-avond van Eos.
Europese astronomen hebben een planeet van ongeveer één aardmassa opgespoord die rond een ster van het nabije Alfa Centauri-stelsel draai.
Klinische studies die nieuwe geneesmiddelen vergelijken met bestaande behandelingen, draaien slechts in iets meer dan de helft van de gevallen in het voordeel van het nieuwe geneesmiddel uit.
Britse wetenschappers concluderen na analyse van 24 studies bij dat er geen bewijs is dat het sap een preventieve werking heeft.