Podcast
Natuur & Milieu

Podcast: Methaan

Koeien en het klimaat? Dat er een link is tussen herkauwers en klimaatverandering is nu wel duidelijk. In deze podcast vertelt Joni Van Mullem hoe dat nu precies zit.

De veeteelt heeft een stevige impact op de klimaatverandering. De landbouwsector en veehouderij krijgen dan ook heel wat kritiek. Maar hoe groot is nu de bijdrage van de landbouw en wat is de rol van runderen in de opwarming van de aarde?

In deze podcast gaat Joni Van Mullem in op de methaanemissies van runderen. Samen met haar collega’s Els Lemeire, Leen Vandaele, Sam de Campeneere, Tim Van De Gucht en Nico Peiren van het instituut voor Landbouw-, visserij en voedingsonderzoek (ILVO) deelt ze haar expertise over de impact van de rundveehouderij op het klimaat en wat we kunnen doen om deze emissies te verminderen.

Meer info over de impact van landbouw en klimaat is te vinden op de website van het ILVO Expertisecentrum Landbouw en Klimaat: https://elk.ilvo.vlaanderen.be/nl/

Ook op de website van ILVO kan meer informatie gevonden worden over de methaanuitstoot van de veehouderij: https://ilvo.vlaanderen.be/nl/dossiers/methaanuitstoot-veehouderij-enterische-emissies

Deze podcast kwam tot stand dankzij SciComm Academy en Joris Van Damme.

Volg onze workshop podcasting

Wil jij je onderzoek ook omzetten in een meeslepend audioverhaal? Volg de podcastopleiding van SciComm Academy.

Meer info over de workshop