Echte mannen eten (geen) vlees

23 februari 2015 door EV

Om een echte man te zijn, hoef je niet langer grote lappen vlees te eten.

Het eten van grote porties vlees past meer bij het traditionele type, waarbij kenmerken als kracht en lichaamsomvang van belang zijn. Dergelijke mannen zullen eerder weigeren om minder vlees te consumeren en om rekening te houden met factoren als dierenwelzijn en milieu. Bij moderne mannen zijn eerder snelheid en lichaamsbeheersing van belang. Daar hoort het eten van grote lappen vlees minder bij.

Dat het eten van vlees niet meer de bijzondere status heeft die dat in het verleden heeft gehad, is ook het resultaat van een eeuwenlange ontwikkeling in de menselijke omgang met dieren en vlees. Waar mannen vroeger mannen op groot wild gingen jagen, wordt vlees nu industrieel geproduceerd en worden dieren massaal in een slachthuis gedood, ver buiten het zicht van consumenten om.

Hoewel het mannelijke van vlees eten in onze contreien op zijn retour blijkt te zijn, wat grote voordelen heeft voor de gezondheid van de mannen, voor het dierenwelzijn en voor het milieu, is deze ontwikkeling zeker niet overal zo. Er zijn nog heel veel traditionele mannen, voornamelijk in regio’s waarin vlees relatief goedkoop en overvloedig beschikbaar is.