
Waarom een moedervlek huidkanker wordt
Mechanisme ontdekt dat van een moedervlek een agressieve vorm van huidkanker maakt.
Mechanisme ontdekt dat van een moedervlek een agressieve vorm van huidkanker maakt.
Binnenkort kunnen vrouwen met een verhoogd risico op een postnatale depressie worden opgespoord vóór ze ziek worden.
Sauropoden produceerden 520 miljoen ton methaan per jaar.
André Kuipers had vanuit het internationale ruimtestation ISS een adembenemend zicht op de supermaan.
Wat zijn de nieuwste evoluties in doping, zowel in de sport als in ons dagelijks leven, op school, op het werk en in de fitness? Herbekijk de lezingen en het tafelgesprek.
Het veelbesproken onderzoek naar een een vogelgriepvirus dat overdraagbaar is bij zoogdieren (en wellicht ook mensen), is verschenen in Nature. Wat staat erin?
Twee commissies hebben weer een deel van hun onderzoek naar de fraude van sociaalpsycholoog Diederik Stapel gepubliceerd. Opnieuw bleek meer dan de helft van de publicaties frauduleus.
De grootte van de ogen van zoogdieren wordt grotendeels bepaald door hun maximale loopsnelheid.
Sterrenkundigen hebben gezien hoe een superzwaar zwart gat in de kern van een sterrenstelsel op bijna drie miljard lichtjaar afstand van de aarde een ster heeft verschalkt.
Wetenschappers van het CERN hebben een nooit eerder gezien subatomair deeltje gespot in de gigantische deeltjesversneller LHC.
Wetenschappers morrelden aan de genen die voor de voelsprieten zorgen waarmee mannetjes weerbarstige wijfjes vasthouden tijdens het paren.
Europese onderzoekers hebben rode bloedcellen gevonden rond de wonden van ijsmummie Ötzi. Dat maakt Ötzi’s bloed voorlopig het oudste ooit.
Een 'onzichtbare' fietshelm werkt zoals de airbags in een auto.
Beelden van ruimtesondes Cassini en Voyager verwerkt tot boeiende korte film 'Outer Space'.
Bruine dwergen kunnen ontstaan in de 'nasleep' van de vorming van gewone sterren.
Volgens een nieuwe theorie is de vroege mens de oorzaak dat 2 miljoen jaar geleden grote vleeseters in Afrika massaal uitstierven.
De recente uitbraak van het bofvirus is niet langer beperkt tot Gent. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid schat het aantal besmettingen ondertussen boven de 200, vooral onder studenten.
In prille, embryonale stamcellen staan niet alle genen aangeschakeld. Ze staan op ‘pauze’, klaar om zo nodig ingeschakeld te worden.